Catweasel MK3 on Jens Schönfeldin uusimpia tuotteita. Perusidea on sama kuin vanhemmissa Catweasel-korteissa, eli sen avulla tietokoneella voi lukea ja kirjoittaa harvinaisempiakin levykeformaatteja (Commodore 64, Mac, Amiga 880 kt, Apple II). Uuden Catweaselin tärkein ominaisuus verrattuna vanhempiin kortteihin on se että siinä on ensimmäistä kertaa myös PCI-väylä, joten sen voi kytkeä lähes kaikkiin nykyaikaisiin laitteisiin: Linux- ja Windows-PC:t, AmigaOne, Pegasos yms. Tämän lisäksi kortin toisessa reunassa on Zorro-liitin, joten se käy myös Zorro-väyläisiin Amigoihin. Myös A1200:n kelloporttiliitäntä löytyy. Levytoimintojen lisäksi Catweasel osaa muutakin mielenkiintoista: siinä on paikka Amigan näppäimistölle ja kaksi liitintä Amiga-peliohjaimille. Lisäksi kortilla on paikka Commodore 64:n SID-äänipiirille.
Kortin asennus PC:hen on helppoa, kortti käy nätisti paikalleen eikä ajureissakaan ole ongelmia. Testilaitteistona oli Asus-emolevy Nforce-piireillä sekä alustana Windows 2000. Mukana tuleva ohjelmisto on hyvin pieni, mutta ainakin sillä tekee Amigan 880 kt:n levyistä ADF-tiedostoja. TIetääkseni Windowsille ei ole ohjelmaa, joka käyttäisi kortille laitettua SID-piiriä. En ole kokeillut Commodore 1541:n levyjen lukua enkä kortin toimintaa WinUAE:n alla. Molempien pitäisi toimia, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla käytännössä. Uskoisin asiaan palattavan seuraavaan Sakuun mennessä.
Catweasel MK3 on lupaava ja monipuolinen kortti. Sen heikkoudet ovat tällä hetkellä ajureissa, joiden taso ja toiminnot vaihtelevat huomattavasti riippuen siitä, missä ympäristössä korttia aikoo käyttää. Ennen ostoa kannattaa tarkistaa, mikä on tilanne omalle järjestelmälle. |