Anu Seilonen | thoriel@sci.fi
Suomen Amiga-käyttäjät ry:n vuosikokous 2003

Kun näytti siltä, että yhdistyksen vuosikokoukset ovat jumittuneet Ouluun jo kolmanneksi vuodeksi peräkkäin, saimme idean kesällä vietetystä 10-vuotisgrillijuhlasta (ks. Saku #43). Mitäpä jos vuosikokouskin olisi Riihimäellä? Tuumasta toimeen, totesi iskuryhmä ja pisti pökköä sakupesään.
Hulppeista tiloista vielä hulppeampiin
Oulun tukikohdan taloyhtiön kerhohuone oli sekin luksusta aiempiin vuosiin verrattuna, mutta tällä kertaa pistimme vielä paremmaksi. Hallituksen tuorein jäsen Sami Ylönen varasi käyttöömme historiallisen Riihimäen upseerikerhon tilat. Kattokruunut, nahkasohvat, baaritiski, jykevät pylväät ja seiniltä roikkuvista tauluista katselevat tuimasilmäiset upseerit saivat olon tuntumaan perin juhlalliselta.

Emme kuitenkaan unohtaneet perinteitämmekään - muhkea kakluuni sai kylkiinsä yhdistyksen Boing-julisteita, ja vieraskirjamme sekä esitemateriaali laskettiin kukkakimpun koristamalle pöydälle. Tästä huolimatta tila pysäytti vieraat aina välillä vain ihastelemaan sen arvokkuutta. Kuten joku vitsailikin, vuosikokousjatkumon vaalimiseksi seuraava kokous pitänee järjestää Turun linnassa...

Sivun alkuun
Iskuryhmä rivakkaana
Alkujärjestelyitä tultiin hoitamaan hyvissä ajoin. Tilojen järjestelyssä ei ryhmältä kauan mennyt, ja sitten päästiinkin jo virittämään esittelykoneita toimintaan. Tarjolla olikin harvinaista herkkua parhaasta päästä Amiga-maailmaa. Sami Ylönen toi paikalle MorphOS-käyttöjärjestelmällä varustetun Pegasos-tietokoneensa, jonka kotelo muuten voitti Assembly '03:ssa toisen palkinnon kotelonmodauskisassa. Lisäksi Genesi toimitti yhdistykselle Superbundle-ohjelmistopaketteja ja Pegasos-esitteitä.

Koska Pegasosta olemme kuluneena vuonna esitelleet useita kertoja aiemminkin, se ei ehkä enää kerännyt niin paljon uutuudenviehätystä. Tämän kokouksen vetonaula oli sen sijaan ensimmäistä kertaa Suomessa esitelty Amigan uuden käyttöjärjestelmän, AmigaOS 4:n betaversio. Betatestaaja Joni Halme toi paikalle PowerPC-kiihdyttimellä ja
PCI-väyläkortilla varustetun Amiga 4000 -tietokoneensa, jossa OS4:ää pyöritettiin.

Sivun alkuun
Historian nopein vuosikokous?
Vaikka hinku testaamaan uusia laitteita olikin kova, pidettiin tuttuun tapaan ensin sääntömääräinen vuosikokous. Varsinaiseen kokoukseen osallistui 19 jäsentä, mikä on varsin kohtuullinen määrä. Itse kokous olikin sitten ennätyslyhyt - tai nopea - esityslistan asioista kun harvemmin sen kiihkeämpää keskustelua syntyy. Kokouksen kestoksi kellotettiin kokonaista 17 minuuttia. Toisaalta huonomminkin voisi olla - ainakin kokouksiin osallistujat ovat ihailtavan yksimielisiä. :)

Valitettavasti viiden ensimmäisen tilikausien jälkeisiä kirjanpitoja ei ollut saatu valmiiksi aiempien suunnitelmien vastaisesti, joten asia jouduttiin jättämään pöydälle. Puheenjohtaja ottanee itse asian hoitaakseen, sillä asian venyttäminen hankaloittaa entisestään yhdistyksen hallinnollista puolta. Jäsenmaksu äänestettiin pysymään 11 eurossa, ja loppusilauksena saimme entisten jatkavien jäsenten lisäksi hallitukseen kaksi uuttakin jäsentä. Ei lainkaan hassummin. Vuosikokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkistuksen viivästymisen vuoksi myöhemmin yhdistyksen kotisivuilla sekä seuraavassa Saku-lehdessä.

Sivun alkuun
Viimein vieraat valloilleen
Kun kokous oli ohi, päästimme vieraat valloilleen ja tutustumaan Amiga-maailman uutuuksiin. Suomalaiset amigistit pääsivät nyt ensimmäistä kertaa kunnolla kokeilemaan, miltä uusi käyttöjärjestelmäversio tuntuu. Ja tuntuihan se - ruutukaappausten sijaan itse käpistely luo aivan erilaisen tuntuman tuotteeseen. Monelta kuulikin kommentteja, että OS 4:ää odottaa nyt aivan eri fiiliksellä, kun on päässyt sen esiastetta konkreettisesti itse kokeilemaan. Beta-asteestaan huolimatta käyttöjärjestelmästä löytyi paljon kiinnostavia ominaisuuksia. Pyöritettiinpä siinä myös vanhaa kunnon Doomiakin...

Myös Pegasoksen äärellä riitti tutustujia. Birdieshoot-peliä rämpytti useampikin kävijä, ja lisäksi oli mahdollisuus kokeilla Sarien-emulaation alla pyörinyttä Leisure Suit Larrya. Sakun uusin numero, 10-
vuotisjuhlanumero, oli luettavana IBrowse-selaimessa. Lisäksi esittelypöydällä oli mahdollisuus tutustua ruotsalaiseen Azine-lehteen.

Eikä pidä unohtaa aina uskollisesti paikalle saapuvaa Gentle Eye Ky:tä, joka tällä kertaa Virgon ja Boogien voimin raahasi paikalle tavanomaisen "pienen" otoksen Amiga- ja Commodore-sälää. Kiinnostavimpia myyntiartikkeleita oli mm. RR-Net, jolla saa vanhan kunnon kuusnelosen Internetiin. (Lue arvostelu toisaalla tässä Sakussa!) Lisäksi pöytä notkui tuttuun tapaan ohjelmista ja peleistä.

Yhdistys tarjosi vieraille myös virvokkeita ja pikkupurtavaa, luettavaksi iltapäivälehtiä ja juttuseuraksi muita samanhenkisiä höppänöitä. Kaiken kaikkiaan paikalla kävi kolmisenkymmentä vierasta. Ilta vilahti nopeasti, ja järjestelyt onnistuivat kaikin puolin. Erityinen kiitos tästä upseerikerhon emännälle, joka nimi on valitettavasti ehtinyt muististani karata, sekä kaikille tapaamiseen osallistuneille ja järjestelyissä auttaneille. Osa porukasta jatkoi vielä syömään ja juttelemaan Riihimäen yöhön. Mihin ensi vuonna?

> Vuosikokouksen valokuvaraportti
> Valokuvaraportti Aminetissä (2,4 Mt)
> Yhdistyksen kotisivu

Sivun alkuun